ZEYTİNBURNU'nda 4 katlı binada meydana gelen patlamada, enkazdan çıkarılan cesetlerin sayısı 3’e yükseldi. Enkazdan son çıkarılan cesedin 23 yaşındaki Eda Can adlı kadına ait olduğu öğrenildi. Son çıkarılan ceset ile birlikte arama ve kurtarma çalışmaları tamamlandı.

ARAMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Zeytinburnu’nda 4 katlı binada öğlen saatlerinde meydana gelen patlama, enkazdan saat 22.50 sıralarında bir kadın cesedi çıkarıldı. Cesedin 23 yaşındaki Eda Can adlı kadına ait olduğu öğrenilirken, 11 saat sonra enkazdan çıkarılan son kadın cesediyle birlikte ölü sayısı 3’e yükseldi. Enkazdan ilk ceset 18.50 sıralarında, ikinci ceset ise 19.35 sıralarında çıkarılmıştı. Binadan çıkarılan 2 kadın ve 1 erkeğe ait cesetlerin çıkartılmasının ardından saat 23.30 sıralarında arama ve kurtarma çalışmaları tamamlandı. Diğer iki cesedin kimlik tespit çalışmalarının devam ettiği belirtildi. 8 yaralının ise tedavileri devam ediyor.

TEMİZLİK VE ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMASI YAPILDI

Patlamanın ardından cesetlerin enkazdan çıkartılmasıyla Zeytinburnu Belediyesi’ne bağlı temizlik ekipleri ve işçiler, patlamanın etkisiyle kullanılamaz hale gelen binanın giriş ve bodrum katlarında temizlik çalışması yaptı. Olay yerinde bekletilen iş makineleri ile bina içerisinde bulunan enkaz kalıntıları kaldırıldı. Kalıntılar, olay yerinden kaldırılarak kamyonlara yüklendi. Olay yeri inceleme ekipleri de bina içerisindeki incelemeleri tamamlayarak olay yerinden ayrıldı.

FOTOĞRAFLI