ZEYTİNBURNU’nda çocukluk arkadaşı evli ve iki çocuklu kadını konuşma bahanesiyle götürdüğü evde 3 saat boyunca bıçak tehdidi ile rehin alan Okan A. (27) polis müzakerecileri tarafından ikna edilerek gözaltına alındı. Okan A., Zeytinburnu Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltına alınırken daha önceden uyuşturucu, ruhsatsız silah ve adam yaralama suçlarından polise geliş kayıtları olduğu öğrenildi.
Çırpıcı Mahallesi'nde dün gece meydana gelen olay görgü tanıklarının ifadelerine göre şöyle gelişti:
Okan A. çocukluk arkadaşı olduğu öğrenilen evli ve iki çocuk annesi Ü.D.’ye yolda rastladı. Ü.D.’ye İstanbul’u terk edeceğini söyleyen Okan A. onu biraz konuşmak üzere eve davet etti. Öğleden sonra saat 16.00 sıralarında meydana gelen olayın ardından saat 23.00 sıralarında evin penceresine çıkan Ü.D. “Beni bu evde zorla tutuyorlar. Ne olur yardım edin” diyerek sokaktan geçenlerden yardım istedi. Vatandaşların 155 Polis İmdat telefonunu araması üzerine polis alarma geçti.
İhbarda belirlenen adrese gelen polis ekipleri elindeki bıçağı Ü.D.’nin boğazını dayayan Okan A.’yı ikna etmek için çaba harcadılar. Ancak başarılı olmayınca Asayiş Şube Müdürlüğü, Gasp Büro Amirliği bünyesinde kurulan Müzakere Timi'nden yardım istendi. Olay yerine gelen müzakereci polisler yaklaşık 3 saat konuştukları Okan A.’yı saat 02.20 sıralarında ikna etmeyi başardı. Elindeki bıçağı bırakarak dışarı çıkan Okan A. gözaltına alındı. Mağdur Ü.D. adlı kadın ise sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye kaldırıldı. Ü.D.’nin boynunda küçük bir kesik olduğu başka bir yarasının bulunmadığı öğrenildi. Ü.D. poliste verdiği ifadesinde “Çocukluk arkadaşımdı ancak sanırım uyuşturucu almıştı. Bir anda beni eve kilitledi. Bana zarar verecek diye çok korktum.” dedi.
Daha önceden uyuşturucu kullanmak, ruhsatsız silah ve adam yaralama suçlarından polise geliş kaydı bulunan Okan A.’yla ilgili işlemlerin Zeytinburnu Emniyet Müdürlüğü'nde sürdüğü öğrenildi.
(BB)