ÇANAKKALE’nin Gelibolu ve Biga ilçelerinin yanı sıra İstanbul ile Edirne’de polis tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerden 15’i tutuklandı.
Çanakkale Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Gelibolu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çocuklarla gençlere uyuşturucu sattığı ileri sürülen kişileri takibe aldı. Yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından, Çanakkale’nin Biga ve Gelibolu ilçelerinin yanı sıra İstanbul ile Edirne’de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Farklı tarihlerde 27 olaya karıştığı saptanan, aralarında satıcı ve kullanıcıların da bulunduğu toplam 43 şüpheli yakalandı. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda, satışa hazır 31 paket bonzai, el yapımı 7.65 mm çapında bir ruhsatsız tabanca, bu tabancaya ait bir şarjör ve 3 mermi, 1 kama, 76 paket 3'er gramlık bonzai, 70 gram bonzai, 70 uyuşturucu hap, 148 gram esrar ve 47 boş bonzai paketi ele geçirildi.
Operasyonda gözaltına alınanlardan 27’si ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen ve mahkemeye çıkartılan 16 kişiden 15’i tutuklandı, diğer şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.