İMRALI Adası'nda Abdullah Öcalan ile görüşen HDP Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreya Önder ve Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, Öcalan'ın Irak Bölgesel Kürt yönetimi Başkanı Mesut Barzani'ye yazdığı mektubu vermek için bugün karayolu ile Kuzey Irak'a gitti. 
İmralı Cezaevi'nde HDP Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreya Önder ve Diyarbakır Bağımsız milletvekili Leyla Zana ile 25 Ocak'ta görüşen Abdullah Öcalan, Irak Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'ye verilmek üzere yazdığı mektubu gönderdi. Mektup bugün Zana ve Önder tarafından Irak'a götürüldü.
Karayolu ile bugün Habur sınır kapısından Kuzey Irak'a geçen Zana ve Önder, mektubu yarın Mesut Barzani'ye teslim edecek ve görüşmede Öcalan'ın sözlü mesajlarını da iletecek. Öcalan'ın Barzani'ye yazdığı bir sayfalık mektupta, özellikle Kürt ulusal Kongresi ve Suriye'nin Rojava bölgesinde yaşanan  gelişmeler ile ilgili Öcalan'ın görüş ve önerilerinin yer aldığı belirtildi. 
BARZANİ'DEN SONRA KANDİL'E ÇIKACAKLAR
Sırrı Süreya Önder ve Leyla Zana'nın yarın Barzani'ye Öcalan'ın mektubunu verdikten sonra Erbil'den Süleymaniye'ye geçerek Kürt Ulusal Kongresinin diğer bileşenleri ile bir araya gelecekleri ve Öcalan'ın ile yaptıkları görüşmeleri aktarıp onların görüşlerini alacakları belirtildi. Önder ve Zana'nın Süleymaniye'deki görüşmelerinden sonra da yine Kandil Dağına çıkarak KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanları ve yetkileleri ile de görüşecekleri kaydedildi. 

FA(GG/COŞ)