Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - YUNANİSTAN'ın Pire Limanı'na Pakistan'dan gelen bir kuru yük gemisinde ve 3 limanda yapılan aramalarda toplam 2 bin 100 kilo eroin ele geçirilirken, aralarında Türkler'in de bulunduğu 34 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Gemide gözaltına alınan 10 Türk, 2 Yunan ve 2 Belçikalı tutuklanırken, diğer 20 kişinin işlemlerinin sürdüğü henüz adliyeye sevk edilmedikleri öğrenildi.
Yunan haber sitesi 'www.vimatisko.gr'nin haberine göre, Yunan Sahil Güvenlik ekipleri ile narkotik polisi tarafından geçen pazartesi günü, Pire Limanı açıklarında Pakistan'dan İtalya'ya giden 70 metre uzunluğundaki Togo bayraklı 'Nour One' adlı kuru yük gemisine operasyon düzenlendi. Özel eğitimli polislerin görev aldığı operasyonda 138 konteynerde toplam 987 kilogram eroin ele geçirildi. Gemideki 10 Türk, 2 Belçikalı ve 2 Yunan vatandaşı gözaltına alındı. Şüpheliler, sevk edildikleri adliyede tutuklandı.
Şüphelilerin ifadelerinden yola çıkan Yunan polisi, operasyonu genişletip, üç kentteki bazı depo ve limanlara da baskınlar düzenledi. Bu operasyonlarda 1113 kilogram daha eroin ele geçirilirken, 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 20 kişinin de işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.
Soruşturma sürerken, operasyon kapsamında Akdeniz'de seyreden iki geminin daha yakın takibe alındığına da haberde yer verildi.

FOTOĞRAFLI