ANTALYA'da kimliği belirsiz kişiler tarafından Yunanistan'ın Rodos Adası'na geçirilmek üzere Kaş İlçesi'ne getirilen 32 Suriyeli açlıktan ölmek üzereyken bulundu.
Olay, bugün saat 05.00 sıralarında Kaş İlçesi'nin Sahil Kılınçlı Köyü'nde meydana geldi. Yurda kaçak yollarla giren, kimliği belirsiz kişiler tarafından Yunanistan'ın Rodos Adası'na geçmeleri için anlaşan 1'i bebek 6'sı kadın 32 kişi, Sıcak Yarımadası'na götürüldü.
Burada şüpheliler tarafından beklemeleri söylenen mülteciler, saatlerce aç ve susuz kendilerini almaya gelecek olan tekneyi bekledi. Kimsenin gelmeyeceğini anlayan mülteciler, yanlarında bulunan cep telefonu ile '156 Jandarma İmdat Hattı'nı aradı. Kaybolduklarını ve gidecekleri yeri bilmediklerini belirten mültecilerin yeri, Acil Çağrı Konum Belirleme Sistemi sayesinde tespit edildi.
Ormanlık alanda bekleyen ve bitkin olan mülteciler, kendilerini almaya gelecek olan kişilerin gelmemesi üzerine yardım istemek zorunda kaldıklarını söyledi. Kaş Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen 32 kişi, Kaş İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirildi. Burada yemek verilen ve ısınmaları sağlanan Suriyeli mültecilerin işlemlerinin ardından ülkelerine gönderilecekleri ya da en yakın sığınma kampına yerleştirilecekleri belirtildi.
Jandarma ekipleri, mültecileri Avrupa'ya gönderme umuduyla yurda kaçak sokan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.