MUĞLA’nın Bodrum İlçesi Gümüşlük Beldesi açıklarındaki Kardak kayalıklarına gelen Yunan sahil güvenlik botu, kayalıklara yaklaşıp Türk balıkçıları taciz etti. Bunun üzerine Türk balıkçılar, ağlarını toplayıp bölgeden ayrıldı.
Bodrum’un Gümüşlük Beldesi’ne yaklaşık 4.5 mil uzaklıktaki Kardak kayalıkları çevresinde avlanan Türk balıkçıların bulunduğu bölgeye, bugün saat 14.15 sıralarında, Yunanistan’ın İstanköy (Kos) Adası’ndan hareket eden Yunan sahil güvenlik botu geldi. Kardak kayalıkları ve çevresinde avlanan Türk balıkçılarının oldukça yakınından geçen Yunan sahil güvenlik botundan yapılan anonslarla, balıkçıların bölgeden uzaklaşması istendi.
Gerginliğin artması üzerine Çavuş ve Çatal adalarıyla Kardak kayalıkları arasındaki Türk karasularında avlanan balıkçılar ağlarını toplayıp bölgeden ayrıldı. Bu sırada, Kardak kayalıkları yakınlarına gelen Yunan balıkçıların ise kayalıkların yakınında avlandığı görüldü. Yunan sahil güvenlik botu yaklaşık bir saat bölgede kaldıktan sonra Kilimli (Kalimnos) Limanı’na doğru hareket etti. Yunan balıkçılar ise iki Kardak kayalığı arasında avlanmayı sürdürdü.