ANKARA'da Yüksek Seçim Kurulu (YSK) binasının önünde meydana gelen patlama Ankara polisini alarma geçirdi. Yapılan ilk incelemede patlamanın, küçük çapta yangın nedeniyle çevredeki çift katlı camların ısınıp genleşmesiyle meydana geldiği belirlendi.
Sıhhiye'de bulunan eski Danıştay Başkanlığı, yeni YSK Başkanlığı binasının girişinin yakınında akşam saatlerinde patlama meydana geldi. Patlamayı MOBESE kameralarından gören güvenlik güçleri kırmızı alarma geçti. Patlama üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi ve itfaiye sevk etti. İtfaiye ekipleri, yangına müdahale edip büyümeden söndürdü. Patlama nedeniyle polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alarak bomba uzmanlarına haber verdi. Olay yerinde yapılan ilk incelemede, binanın önünde bulunan halıfleks parçalarının tutuştuğu, alevlerin yakında bulunan çift katlı camları genleştirmesi sonucu, patlamanın meydana geldiği belirlendi.
MOBESE kameralarına yansıyan görüntüleri izleyen güvenlik güçleri, 50-55 yaşlarında ve 1,70 boylarında, elinde siyah çanta ile YSK binasının önüne gelen bir şahsın, binanın önünden ayrılmasının ardından alevlerin yükseldiğini daha sonra da büyük bir parlamanın meydana geldiği, şahsın sakin bir şekilde olay yerinden uzaklaştığını tespit etti. Şüpheli kişinin eşkali tüm polis ekiplerine anons edildi. Polisin patlamayla ilgili soruşturması sürüyor.