SİVAS'ta, yılbaşı gecesi pompalı tüfekle yaralanan 24 yaşındaki Burak Özkan, dün akşam saatlerinde tedavi gördüğü Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde öldü.
Olay, geçen 31 Aralık tarihinde saat 23.30'da meydana geldi. Kentteki bir fabrikada çalışan Burak Özkan, daha önce aralarında husumet bulunan 30 yaşındaki Ömer Ünal ile telefonda tartıştı. Özkan, daha sonra arkadaşları Ahmet Uğurcan Baykal ve Ekrem Özdemir ile birlikte Ömer Ünal'ın Karşıyaka Mahallesi Serpincik Göleti yakınlarındaki çiftlik evine gitti. Telefonda başlayan tartışmanın burada şiddetlenmesi üzerine Ömer Ünal, evindeki pompalı tüfekle Burak Özkan ve arkadaşı Ahmet Uğurcan Baykal'a ateş açtı. Yaralılar ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi. Karnından vurulan Burak Özkan 3 ameliyat geçirdikten sonra yoğun bakımda tedaviye alındı. Özkan dün akşam saatlerinde yaşam mücadelesini kaybetti.
Hastanede yapılan otopsinin ardından Özkan'ın cenazesi merkeze bağlı Yenice Köyü'nde defnedilmek üzere yakınlarına teslim edildi. Olayın şüphelisi Ömer Ünal'ın ise ise jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Diğer yaralı Ahmet Uğurcan Baykal'ın ise tedavisinin sürdüğü ve salık durumunun iyi olduğu öğrenildi.