Cafer ELMAS/ BİLECİK, ()- BİLECİK'te Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı inşaatından 520 metre sinyalizasyon ve enerji nakil kablosu, 138 adet vida ve 89 adet döküm malzemesi çalan 4 kişi, jandarma ekipleri tarafından yakalandı.
Dün saat 13.30 sıralarında Bilecik'in merkeze bağlı Vezirhan Beldesi yakınlarındaki YHT hattı 16'ncı ve 17'nci tünel arasındaki inşaat alanlarından 300 metrelik sinyalizasyon kablosu ile 230 metre de enerji nakil kablosunu kesip yükledikleri kamyonetle götüren F.I. ve C.Y.,  İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalandı. 2 şüpheli, yapılan sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi.
Jandarma ekipleri Pazaryeri İlçesi'ne bağlı Demirköy'de bulunan Karaköy Tren İstasyonundan TCDD' na ait 89 adet döküm malzemesi ile 138 adet vidayı çalan S.E. ve A.E.'yı de yakaladı. 2 şüphelinin sorgulamalarının tamamlanmasından sonra adliyeye sevk edileceği belirtildi. 
Bu arada Jandarma ekipleri, Bilecik'in Bozüyük İlçesi'ndeki YHT hattı 35'inci tünel bölgesinde 30 metre kablo çalan ve kendisine ait ATM  kartını olay yerinde düşüren H.P.'nin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

  CE(EK/SS) (FOTOĞRAFLI)