GAZİANTEP'te yerel televizyon kanalında program yapan 36 yaşındaki Hüseyin Yaba, yerel seçimler öncesi bir aday adayının konvoyunu görüntülediği sırada bir otomobilden ateş açıldı. Kimsenin yaralanmadığı olay sırasında ateş edilmesini kamerasıyla kaydeden Yaba'nın şikayeti üzerine, maganda gözaltına alındı. Jandarmaya verdiği ifadede, düğün konvoyu olduğunu düşündüğü için sevinçten ateş ettiğini söyleyen şüpheli, mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Olay, dün öğleden sonra İslahiye'nin Altınüzüm Beldesi'nde meydana geldi. Gaziantep'te yayın yapan Olay TV'de program yapan Hüseyin Yaba, yerel seçimler öncesi İslahiye Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayanların çalışmalarını takip etmek için ilçeye gitti. İlçe merkezinde çekimler yapan Yaba, daha sonra bir aday adayının Altınüzüm Beldesi'ndeki konvoyunu görüntülemeye başladı. Açılır tavan penceresinden dışarı çıkarak konvoyu takip eden Yaba, kamera kaydı yaptığı sırada, yanına yaklaşan 27 L 2732 plakalı otomobilden pompalı tüfekle ateş açıldı. Şüphelinin bulunduğu otomobilin yanına yaklaşması ve ateş etmesini görüntüleyen Yaba, yara almadan atlattığı olayın ardından durumu jandarmaya bildirdi.
ŞÜPHELİ SERBEST KALDI
İhbarın ardından harekete geçen jandarma içinde 3 kişinin bulunduğu otomobili Yeşilyurt Beldesi yakınlarında durdurdu. Otomobilde bulunan ve kendisinin havaya ateş ettiğini ifade eden Erdal K., gözaltına alındı. Tüfeğine de el konulan Erdal K., sorgusunda, kimseyi hedef almadığını ileri sürerek, "Otomobille giderken konvoyu gördüm. Düğün konvoyu olduğunu düşünerek sevinçten havaya ateş ettim. Kimseyi hedef almadım sadece düğün sevincine ortak olmak istedim " dedi.
Sorgulamasının ardından adliyeye sevk edilen Erdal K., nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
YABA: BÜYÜK KORKU YAŞADIK
Haber takibi sırasında kamerasıyla otomobilden ateş açılmasını görüntüleyen ve bu sırada tüfekten çıkan saçmalara hedef olmaktan kurtulan Hüseyin Yaba, büyük korku yaşadığını ifade etti. Otomobildekilerin ilçedeki adaylık yarışından dolayı kasıtlı ateş etmesinden şüphelendiğini söyleyen Yaba, olayın takipçisi olacağını kaydetti.