Elvan EZBER / İSTANBUL, () Sarıyer'deki Kısırkaya Plajı'nda serinlemek için denize giren Ferhat (18) ve Serhat (17) Göktekin adlı kardeşler boğuldu.
Ferhat Göktekin ve Serhat Göktekin, 2 kuzenleriyle öğlen saatlerinde Sarıyer'deki Kısırkaya Plajı'na geldi. Serinlemek için denize giren 4 kişi boğulma tehlikesi geçirdi. Sahilde güneşlenen vatandaşlar yardım için gittikleri gençlerden ikisini kurtardı.
Yaşları henüz öğrenilemeyen Ferhat ve Serhat Göktekin kardeşler ise suda kayboldu. İhbar üzerine olay yerine gelen Jandarma Sualtı Arama Kurtarma ve Sahil Güvenlik ekipleri çalışma başlattı. Bir saat süren aramanın sonucunda kardeşlerden birisinin cansız bedenine ulaşıldı. Diğer kardeşin ceseti ise bir süre sonra bulundu. Bu arada iki kişinin boğulmasına rağmen plajda denize girenler su topu oynayıp yüzmeye devam etti. Plajda yer alan "çeken akıntı" uyarı dikkat çekti.
Karadeniz sık sık görülen "çeken akıntı"ya yönelik uyarı tabelalarında akıntıya yakanıldığında ne yapılması gerektiği anlatılıyor. 

(FOTOĞRAF)