MASLAK’ta sabaha karşı meydana gelen otobüs kazasında 2 kişi öldü, 3’ü ağır 19 kişi yaralandı.
Kaza, saat 05.30 sıralarında Maslak TEM Bağlantı yolu girişi Çöpyolu mevkiinde meydana geldi. Ankara-Kırklareli seferini yapan Edip Savaş yönetimindeki içinde 40’a yakın yolcu bulunan 39 AV 005 plakalı otobüs, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü geçtikten sonra yolcu indirmek için Levent’e uğradı. Tekrar otoyola girmek için hareket eden otobüsün sürücüsü, TEM bağlantı yolundaki virajda henüz belirlenemeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetti.
Bir süre sürüklenen otobüs daha sonra devrildi. Görgü tanıklarının ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kaza yerine gelen itfaiye ekipleri yan yatan otobüsün altında kalan yaralıları çıkartmak için çalışma başlattı. İtfaiye kalaslar ve şişme yastıklar kullanarak otobüsün altında kalan yaralıları sıkıştığı yerden çıkartmak için çalıştı. Yaralılar itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu sıkıştıkları yerden çıkartılırken, 65 yaşındaki İsmail İlgen ve henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi devrilen otobüsün altında kalarak hayatını kaybetti.
Kazada yaralanan 19 kişi ise ambulanslarla çevredeki hastanelere taşındı. Yaralılardan Çiğdem Demir (24), Tuğçe Gök (20), Buse Gök (20), Emine Alakaş, Müjgan Demir(53) ve Kırgızistan uyruklu soyadı belirlenemeyen Pial adında bir kişi Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'ne, 3 kişi Acıbadem Maslak Hastanesi’ne, 4 yaralı Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, Yusuf Kılınç İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan 3’ünün durumunun ağır olduğu belirtildi. Yaralılardan durumu hafif olanlardan bazıları olay yerindeki ambulanslarda, bazıları ise götürüldükleri hastanelerde ayakta tedavi edildi.
Kazayı yara almadan atlatan sürücü Edip Savaş gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Savaş’ın ifadesinde, “Ne olduğunu anlayamadım. Bir anda kaydım ve direksiyon hakimiyetini kaybettim” dediği belirtildi.
Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.