YENİDEN ---------   KÜÇÜKÇEKMECE'de atılan kartopu aracına isabet edince çocukları kovalayıp 11 yaşındaki Yusuf Salih Özdağ’ın ölümüne sebep olduğu iddia edilen taksici Özhan G. (45) yakalandı. Özhan G, polise verdiği ifadede ”10-15 çocuk bana kartopu attı. Ben de inip birini tokatladım. Ama çocuk kovalamadım” dedi. Polisin elde ettiği görüntülerde ise Yusuf Salih Özdağ’ın taksiciden E-5’e doğru kaçtığı, taksicinin de çocuğu takip ettiği ve ters yoldan yoluna devam ettiği görülüyor.
İstanbul’da kar yağışının etkili olduğu Perşembe günü arkadaşlarıyla oynayan Yusuf Salih Özdağ, arabasına kartopu attıkları için kendilerini kovalayan taksiciye yakalanmamak için E-5'e kaçtı. Taksiciden kurtulmak isteyen Küçük Yusuf, yoldan geçen bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti.
Olayla ilgili soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, görgü tanıklarının ifadeleri ve çevrede elde edilen kamera görüntüleri incelemeye başladı. Elde edilen güvenlik kamera görüntülerinde olay anının, saniye saniye kaydedildiği görüldü. Görüntülerde Yusuf Salih Özdağ saat 20:59’da taksiciden kaçarken görülüyor. Görüntülerde E-5’e doğru koşan Özdağ’ın arkasından bir ticari taksi geliyor ve ters yola girerek kaçıyor.
Küçük Yusuf’a çarpan sürücü polise teslim oldu. Mahkeme, Yusuf’a çarpan sürücü hakkında Adli Kontrol kararı verdi. Sürücü serbest bırakıldı. Olaya neden olan taksicinin kimliğini belirlemek için çalışma yapan polis, önceki gün şüpheliyi belirledi. Sefaköy’de bir durakta çalışan taksici Özhan G., gözaltına alındı.
Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen Özhan G., sağlık kontrolünden geçirildi. Olayla ilgili ifade veren Özhan G., çocuğu E-5’e kaçarken görmediğini söyledi. Taksici verdiği ifadede “Ben o civardayken yarım saat önce 10-15 çocuk kartopu oynuyordu. Bana kartopu attılar. Ben de inip onlara kızdım. Onlardan birini tokatladım. Sonra ayrıldım” dedi. Yapılan soruşturma da Özhan G.’nin uyuşturucu madde kaçakçılığından poliste kaydı olduğu belirlendi. Soruşturmanın ardından Özhan G., Küçükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi.