ANKARA Batıkent'te bağımsız aday adına bildiri dağıtan grup ile Ak Partili oldukları belirtilen grup arasında arasında çıkan kavgada, 2 kişi aldıkları satır darbeleriyle yaralandı.

Ankara Batıkent'te seçim çalışması yapan Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu Ankara Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Melek Altıntaş adına bildiri dağıtan grup ile Ak Partili oldukları öne sürülen bir grup arasında kavga çıktı. Çıkan kavgada Hasan Akman ve Utku Sabankıran başlarına ve vücutlarının çeşitli yerlerine aldıkları satır darbeleri ile yaralandı. Yaralılar ambulansla İbni Sina Hastanesi ve Yenimahalle Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayın ardından çok sayıda kişi olayın meydana geldiği yerde toplanarak durumu protesto etti.

Kavganın meydana geldiği yerde açıklama yapan CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, geçen pazar günü de seçim çalışması yapan CHP'lilerin saldırıya uğradığını belirterek, "Pazar günkü seçim için çalışma yapan arkadaşlarımıza kimliğini net olarak bilmediğimiz ama çok iyi tahmin ettiğimiz, herkesinde tahmin ettiği kişiler tarafından yine menfur bir saldırı gerçekleştirildi. Bu Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ankara'da yaptığı çalışmalar sırasında uğradığı altıncı saldırı maalesef. Biz bu çalışmalar sırasında kirli siyasetin izini her yerde görüyoruz. Bu akşam burada da gördük. Maalesef halktanda birkaç vatandaşımız yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Burada bir seçim büromuz var. Burası Batıkkent'in en işlek yerlerinden birtanesi. Bu kadar kalabalık bir yerde polisin de olduğu bir yerde saldırganlar ellerinde sopalar ve joplarla, satırlarla saldırarak kaos yaratmak istediler. Bu seçim terörüdür. Seçimleri yaptırmamaya çalışıyorlar. Kaybetme durumlarını gördüler çünkü" dedi.

Olayın olduğu yerde toplanan kalabalık daha sonra Ak Parti seçim irtibat bürosuna doğru yürüyüşe geçti. Seçim bürosu önüne gelen kalabalık büroyu ve parti otobüsünü taş yağmuruna tuttu. Bunun üzerine önlem alan çevik kuvvet ekipleri gruba biber gazı ile müdahale etti.

Müdahalenin ardından dağılan gruplar daha sonra Batıkent Meydanı'nda tekrar bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada seçim çalışması yapan arkadaşlarına yapılan saldırı sonucunda 2 kişinin yaralandığı kaydedildi. Saldırı protesto edildi.

TG(SSA) (FOTOĞRAFLI)