BURSA’nın merkez Yıldırım İlçesi’nde, iki katlı binada sobadan çıkan yangında, 47 yaşındaki Arif Can ile 9 yaşındaki kızı Havva Can öldü, balkona çıkmayı başaran 12 yaşındaki kızı Hatice Can ise itfaiye ekipleri tarafından yaralı olarak kurtarıldı.
Olay, sabaha karşı saat 04.00 sıralarında merkez Yıldırım İlçesi Beyazıt Mahallesi Seyran Sokak’ta meydana geldi. Eşi 1.5 yıl önce ölen ve bir temizlik şirketinde çalışan Arif Can, Adnan Menderes İlkokulu'na giden kızı Havva ile ortaokula devam eden büyük kızı Hatice ile birlikte geçen hafta 150 lira kirayla Seyran Sokak’taki iki katlı eve taşındı. Arif Can ve küçük Havva ile aynı odada, büyük kız Hatice ise ayrı odada kalıyordu.
Alt katı ardiye olarak kullanılan müstakil evde sabaha karşı sobadan çıktığı belirtilen yangında alevler bir anda her yeri sardı. Komşularının haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, can pazarında balkona kaçan ve vücudunun çeşitli yerleri yanan Hatice Can’ı kurtardı. Yangını söndürerek eve giren itfaiye ekipleri, baba Arif Can ve küçük kızı Havva Can’ın cansız bedenlerini çıkardı.
Yangından yaralı olarak kurtulan Hatice Can, 112 Acil Servis ambulansıyla Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
İtfaiye ekiplerinin yaptığı ilk inceleme sonucu sobadan çıktığı belirlenen yangınla ilgili soruşturmaya başlandı.
Bu arada Arif Can'ın, ekonomik durumu yetersiz olduğu için dün Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan 25 torba kömür yardımı aldığı öğrenildi.