ÇANAKKALE'nin Biga İlçesi'ne bağlı Örtülüce Köyü'nde 22 yaşındaki Sercan Yavuz, dini nikah yaptığı eşi 18 yaşındaki E.E.'nin düğünlerinden bir hafta sonra, takılan takılar ve annesine ait 2 bilezik ile 8 bin lirayı alıp kaçtığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Biga'daki bir demir çelik fabrikasında çalışan işçi Sercan Yavuz, geçen 10 Mayıs'ta Örtülüce Köyü'ndeki düğünle E.E. ile dini nikahla evlendi. Bir hafta sonra, herkes işe gitmek için evden ayrıldığında yeni gelin iddiaya göre, düğünde takılan 3 bilezik, gerdanlık ve yüzüğün yanı sıra, kayınvalidesi Zekiye Yavuz'a ait 2 bilezik ve 8 bin lira parayı alarak evden ayrıldı.
Akşam döndüğünde eşini evde bulamayan Sercan Yavuz telefona sarıldı. Kayınpederi A.E.'ye ulaşan damat, eşinin baba evine döndüğünü öğrendi. Bunun üzerine kayınpederinin Biga ilçe merkezindeki evinde giden Yavuz, kimseyi bulamadı. Yavuz Ailesi, dünürlerinin memleketleri olan Tekirdağ'ın Şarköy İlçesi'ne bağlı Hoşköy'e gitmiş olabileceğini düşünerek yola koyuldu. Ancak burada da E.E.'nin izine rastlayamayınca, köy muhtarı ile görüşen Yavuz Ailesi, aynı kişinin daha önce de bu yöntemle dolandırıcılık yaptığını öğrenince soluğu savcılıkta aldı.
ÇOCUĞU OLDUĞUNU HASTANEDE ÖĞRENDİLER
Düğün hazırlıkları sırasında rahatsızlanan ve daha önce bağırsak ameliyatı olduğunu söyleyen gelini E.E.'yi muayene için hastaneye götürdüklerinde doğum yaptığını öğrenince şoke olduğunu söyleyen Zekiye Yavuz, "Oğlum birini sevdi, getirdi. Ben de gelin diye sahiplendim, evime aldım. Düğünden üç gün önce rahatsızlandı. Biga Devlet Hastanesi'ne tedaviye götürdüm. Kendisi ve ailesi bağırsak ameliyatı olduğunu söylemişti. Ancak hastanede bilgisayarda sezaryenle doğum yaptığını öğrendik, 14 aylık kızı varmış. Oradan eve dönünce ağladı, sızladı. Tecavüze uğradım, beni affedin, kabul edin' dedi. 'Birisi bir tekme vurmuş, ben de vurmayayım' diyerek yine aldım onu evime, gelin olarak kabul ettip, düğününü yaptım" dedi.
İLK DEĞİLMİŞ
Buna rağmen gelini E. E.'nin takılarla kaçtığını anlatan Yavuz, "Babası telefonda, 'Biz, kızı aldık, gittik. Bizi bir daha aramayın' dedi. Savcılığa gidip şikayetçi olduk. Daha önce de dolandırıcılık yapmışlar. Biz dördüncü kişiymişiz. Bunlar düğünden sonra takıları ve paraları alıp kaçan kişilermiş. Ben yandım, yavrum yandı. Ama bir beşinci kişinin yanmasını istemiyorum. Para ve takıları alıp götürdüğüne mi yanalım yoksa evladımın namusuyla, bizim şerefimizle oynandığına mı yanalım bilemiliyorum. Ben onu her türlü kabul ettim. Bir de biz vurmayalım dedim ama onlar bize vurdular" diye konuştu.
'GERÇEKTEN SEVDİM'
Evlenmenin sevincini bile yaşayamayan Sercan Yavuz ise Biga'da tanıştıktan bir hafta sonra E.E.'nin kendisine kaçıp geldiğini belirterek, "Ben onu her şeyiyle kabul ettim. Onu gerçekten, yemin ederim ki tüm kalbimle sevmiştim" dedi. Jandarma ise soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

ST(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)