VAN'ın Muradiye İlçesi'nde dün öğlen yedikleri yemeğin ardından rahatsızlananların sayısı gece 509'a kadar yükselirken, bugün sabah saatlerinde de yaklaşık 100 öğrenci daha hastaneye başvurdu. Böylelikle zehirlenen öğrenci sayısının 600'ü geçtiği ve yeni gelen öğrencilerin tedavisini de sürdüğü belirtildi.
Muradiye merkezde bulunan Kandahar Mahallesi'nde taşımalı öğrenim veren 1150 öğrenci kapasiteli Kandahar Ortaokulu'ndaki 950 öğrenci, dün sulu etli patates, bulgur ve turşudan oluşan öğlen yemeği yedi. Bu yemeğin ardından yüzlerce öğrenci rahatsızlandı. Okuldaki yüzlerce öğrenci aynı şikayetleri yaşayınca okul idaresi de 112 Acil Servisi arayarak bilgi verdi. Öğrenciler ambulanslarla Muradiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, yaklaşık 400 olan hasta öğrenci sayısı, gece saatlerinde 509'a kadar yükseldi ve hastanedeki yer sıkıntısı nedeniyle öğrenciler Van'ın yanısıra Çaldıran ve Erciş'teki çeşitli hastanelere de sevk edildi.
Yetkililer, konuyla ilgili soruşturmayı sürdürürken, bugün yaklaşık 100 öğrenci daha aynı şikayetlerle hastaneye başvurdu. Böylelikle yemekten zehirlenenlerin sayısı 600'ü geçti. Sabah saatlerinde hastaneye başvuran öğrencilerin tedavisi ise sürüyor.