Felat BOZARSLAN/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'da 2009 yılında 7 yaşındaki yeğeni Leyla Başkuşak ile 61 yaşındaki babası Hüseyin Baykuşak'ı elleriyle boğduktan sonra parçalara ayırarak, parçalarını değişik yerlere atan ve iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan 29 yaşındaki Muhlis Baykuşak tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde intihar etti.
Diyarbakır'da 2009 yılında babası Hüseyin Baykuşak ve 7 yaşındaki yeğeni Leyla Baykuşak'ı boğarak öldürüp, cesetlerini parçalara ayırarak, şehrin değişik yerlerindeki çöplüklere atan Muhlis Baykuşak, yargılandığı mahkemece 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde cezasını çeken Muhlis Baykuşak'ın dün akşam saatlerinde intihar ettiği öğrenildi. Cinayetin aydınlatılmasının ardından 21 yaşındaki kız kardeşine tecavüz ettiğini de itiraf eden ve bu suç için de 20 yıl hapis cezasıyla cezalandırılan Muhlis Baykuşak'ın yatak örtülerini birbirine bağlayarak cezaevinin banyo kısmında intihar ettiği belirtildi. İnfaz Koruma memurları tarafından banyoda asılı olarak bulunan Muhlis Baykuşak'ın eşyalarının arasında çok sayıda psikolojik tedavide kullanılan ilaç bulunduğu iddia edildi. İntihar olayının ardından cezaevine giden Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili soruşturma başlatırken, Muhlis Baykuşak'ın cenazesi yapılan otopsinin ardından Diyarbakır'da toprağa verildi. Muhlis Baykuşak'ın önümüzdeki hafta da yargılandığı başka bir tecavüz olayı nedeniyle duruşmasının olduğu belirtildi.
YEĞENİNİ TACİZ EDİP, ÖLDÜRDÜ
3 yıl önce evde şarkı mırıldanarak gezen babası Hüseyin Baykuşak'ı elleriyle boğan Muhlis Baykuşak, cesedi keser ve testereyle parçalayıp çöp konteynerlerine attı. Ailesi Hüseyin Baykuşak'ın kaybolduğunu zannederken, Muhlis Baykuşak bu olaydan 25 gün sonra bu kez alt katta oturan ağabeyinin 7 yaşındaki kızı Leyla Baykuşak'ı eve çağırıp yine elleriyle boğazını sıkarak boğdu. Leyla Baykuşak'ı taciz ettikten sonra öldüren ve cesedi tuvalete saklayan amca, iftarını yaptıktan sonra ağabeyi ile birlikte yeğenini arama çalışmalarına katılmıştı. Eve döndükten sonra bir süre televizyon izleyip yeğeni Leyla'nın cesedini banyoda parçalayan Muhlis Baykuşak, parçaları da 4 ayrı çöp konteynerine atmıştı. Olaydan dolayı intihara teşebbüs eden ve daha sonra polise gidip teslim olan Baykuşak, halen başka bir tecavüz dosyasından da yargılanıyordu.

FB(GG/AK)(FOTOĞRAFLI)