İSTANBUL’da 6 aylık takibin ardından park halindeki otomobil ve kamyonetlerin yedek lastiklerini çalan 13 kişilik şebeke polis tarafından yakalandı. Şüphelilerin çaldıkları lastikleri yıkayıp ambalajladıktan sonra kendi dükkanlarında yeni gibi sattıkları tespit edildi. Takip sırasında aracın yedek lastiği çalınan ancak durumu fark etmeyen mağdurlar polis tarafından uyarılarak karakola müracaat etmeleri sağlandı. Şüphelilerin deposuna yapılan baskında 500 çalıntı lastik ele geçirildi. Ön operasyonda yakalanan 4 şüpheli tutuklanırken, aralarında bir kadının bulunduğu 9 kişi adliyeye sevk edildi.
ORGANİZE LASTİK HIRSIZLIĞI
Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından artan yedek lastik hırsızlıkları üzerine polis tarafından 6 ay önce fiziki ve teknik takip başlatıldı. Polis yapılan takip sonucu şebeke üyelerinin kimliklerini ve çalışma yöntemlerini ortaya çıkardı. Şüphelilerin Anadolu ve Avrupa yakasını aralarında paylaşarak organize bir şekilde hırsızlık yaptıkları ortaya çıktı. Şüphelilerin araçların çaldıkları lastikleri iki ayrı dükkanlarına getirdikleri, jantlarından ayırdıktan sonra özel kimyasallarla yıkayarak yeni görünümü kazandırdıkları belirlendi. Daha sonra bu lastikleri orijinal görünümü vermek için ambalajlayan şebeke elemanlarının dükkandaki raflara koyarak yeni gibi sattıkları öğrenildi.
MAĞDURLARA LASTİKLERİNİN ÇALINDIĞINI POLİS SÖYLEDİ
Polis operasyonu sırasında takip edildiklerini bilmeden hırsızlık yapan şebeke elemanlarının mağdurları polis tarafından uyarıldı. Sabah kalktıklarında otomobillerini binen ancak yedek lastiklerinin çalındığını fark etmeyen sürücüler polis tarafından uyarıldı. Kontrol ettiklerinde yedek lastiklerinin olmadığını gören vatandaşların karakola giderek müracaat etmeleri sağlandı. Bu kişilerin çalınan yedek lastikleri operasyondan sonra kendilerine teslim edildi.
500 ÇALINTI LASTİK ELE GEÇİRİLDİ
Yeterli delillerin toplanmasının ardından tespit edilen 26 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Kartal, Sultanbeyli, Sultangazi, Tuzla, Eyüp , Avcılar, Fatih ilçelerinin aralarında bulunduğu adreslere yapılan baskında biri kadın 9 kişi gözaltına alındı. Şüphelilere ait iki lastik dükkanı ve bir depoda yapılan aramada yaklaşık 500 otomobil lastiği ele geçirildi. Şüphelilerin liderliğini Osman B.(40) ile Burhan B.(43) ün yaptığı öğrenildi.
Oto hırsızlık Büro Amirliği tarafından yapılan soruşturmada şüpheliler arasında bulunan Pınar C.’nin eşi ile birlikte çıktığı hırsızlıklarda aile görünümü verdiği belirledi. Şüphelilerin polis çevirmeleri sırasında “Abi ben lastikçiyim. Eşimle birlikte bir akraba ziyaretinden dönüyorduk. Lastikler arabada kalmış.” diyerek gözaltına alınmaktan kurtuldukları tespit edildi.
4 KİŞİ TUTUKLANDI 9 KİŞİ ADLİYE SEVK EDİLDİ
Poliste işlemleri tamamlanan 9 kişi adliyeye sevk edildi. Soruşturma kapsamında daha önce şebeke üyesi oldukları ile gerekçesiyle gözaltına alınan Ali G., Ali Ç., Celal K ve Ercan B. daha önce tutuklanmıştı.