İZMİR'in Konak İlçesi Alsancak Semti'nde otel işletmeciliği yapan araştırmacı yazar 51 yaşındaki İbrahim Ülger, bilgi almak için gittiği polis merkezinde, bir polisin kendisine yumruk attığını öne sürüp şikayetçi oldu.
Merkezi İzmir'de bulunan, şairler ve yazarların buluştuğu Işığın Kaynağı Düşün ve Sanat Dergisi'nin sahibi ve yayın yönetmeni olan, aynı zamanda da Alsancak Semti'nde otel işletmeciliği yapan İbrahim Ülger'in oğlu 25 yaşındaki Çağlar Fırat Ülger, geçen perşembe günü, iddiaya göre bir kişiyle yaşadığı tartışmanın üzerine polise haber verdi. Olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipte görevli bir polis memurunun sert tavrından rahatsız olan Çağlar Fırat Ülger, konuyu babasıyla paylaştı. Bunun üzerine Alsancak Polis Merkezi'ne giden İbrahim Ülger, daha sonra şiddete uğradığını iddia edip, şunları anlattı:
"Polis merkezinde görevli olmayan, ancak o sırada polis merkezinde bulunan ve oğluma sert ifadeler kullanan polis memuruna neden öyle davrandığını sordum. Tartışma çıktı ve beni yumrukladı. Ben de şikayetçi olacağımı söyledim. Bir süre sonra, polis memurunun benden özür dileceği söylendi ve işyerime geldi. Ancak işyerimde, bana tehditler savurdu. Ben özür dilenmesini beklerken farklı bir durumla karşılaştım. Bunun üzerine o polis memurundan şikayetçi oldum."
Yaşanan olayla ilgili İzmirli bazı sanatçılar ve dergi yazarları, bir basın açıklaması yapıp tepki gösterdi. Sanatçı ve yazarlar, polis hakkında gereğinin yapılmaması durumunda Cumhurbaşkanlığı Köşkü önünde şiir okuyarak ve kitaplarını yakarak durumu protesto edeceklerini bildirdi.

FOTOĞRAFLI