UÇAĞI TÜRK JETLERİ VURDU
Suriye'de düşen uçağın sınır ihlali ve 'angajman kuralları' çerçevesinde Türk jetleri tarafından vurulduğu açıklandı. Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre, Özgür Suriye Ordusu kontrolüne geçen Kesek Sınır Kapısı yakınlarına bomba atmak isteyen Suriye'ye ait savaş uçağı sınıra yaklaşıp sınır ihlali yapınca Türk jetleri tarafından düşürüldü. Vurulan uçak, Suriye topraklarında Lazkiye'nin doğusuna düştü. Bu bölgenin ise iki yıl önce Türk uçağının Suriye tarafından düşürüldüğü kentin güneyinde olduğu ifade edildi.
22 Haziran 2012’de bir Türk keşif uçağının Lazkiye’nin güneyinde düşürülmesinden sonra Türkiye Suriye’ye ilişkin 'angajman kurallarını’ değiştirmiş, Türkiye sınırına 'güvenlik riski ve tehlikesi oluşturacak şekilde' yaklaşan her Suriyeli askeri unsur, askeri hedef olmuştu.
Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F-16 uçakları, 16 Eylül 2013'te Türkiye sınırını 2 kilometre derinlikte ihlal eden M-17 tipi bir Suriye helikopterini vurmuş, helikopter Suriye tarafına düşmüştü.
VALİLİKTE TOPLANTISI
Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hasan Koçyiğit ve Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ile valilikte bir araya geldi.
İçeriği hakkında açıklama yapılmayan toplantının düşürülen Suriye uçağıyla ilgili olduğu öne sürüldü.

EÇ(OA/İD)