AMASYA'nın Suluova İlçesi'nde yaylada mahsur kalan motokrosçu 9 kişi, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri ve köylülerin yardımı ile kurtarıldı.
Amasya'nın Suluova İlçesi Sokuköyü mezrasında motokros sporuyla ilgilenen 9 kişi, dün akşama doğru Ahmet Öğün Yaylası'na çıktıklarında kar yağışı nedeniyle zor anlar yaşadı. Yaylada ilerlemekte güçlük çeken ve motosikletleri kara saplanan sporcular mahsur kalınca, jandarmayı arayıp yardım istedi. Jandarma ile birlikte AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri bölgeye sevk edildi. Köylüler de ekiplere yardıma koştu. Ekipler, araziyi bilen köylülerle birlikte Ahmet Oğün Yaylası'na hareket etti. Yaklaşık 9 saat süren çalışmalar sonucunda, donma tehlikesi geçiren sporcular kurtarıldı.
Köy muhtarı Seyit Ali Vanlı'nın evinde bir süre dinlenip yemek yiyen sporcular Mustafa Danacı (34), Recep Karakaş (47), Kutluhan Yalçın (31), Esat Kurt (28), Efkan Damatoğlu (40), Murat Akgül (35), Mustafa Arslan (37), Gökçe Üçay (27) ve Serkan Dönmez (35) kontrol amaçlı Suluova Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Sporcuların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.
AFAD İl Müdürü Adem Altun, sporcuların Ahmet Öğün Yaylası'nda mahsur kaldıkları ihbarını aldıktan hemen sonra harekete geçtiklerini ve bölgeyi iyi bilen köylülerden de yardım aldıklarını belirterek, "Motosikletleri kara saplanmış. Böyle olunca araçlarını bırakıp dağdan inerken yaklaşık 200 metrelik bir uçuruma denk gelmişler. Ne yukarı çıkabilmişler ne aşağı inebilmişler. Yaklaşık 9 saatlik çalışmanın neticesinde kendilerine ulaşıp, yaklaşık 50 metrelik uçurumdan yukarı doğru çıkararak onları kurtardık. Hepsinin sağlık durumu iyi" dedi.
Donma tehlikesi atlatan sporcular ise kendilerini kurtaran ekiplere teşekkür etti.