Hakan ÇELİKBAŞ/ SAMSUN, () - SAMSUN'da iki bina arasındaki yaklaşık 5 santimlik boşlukta sıkışan yavru kedi, itfaiye ekipleri tarafından bir evin duvarı delinerek kurtarıldı.
Samsun'un İlkadım İlçesi İlyasköy Mahallesi Kanat Sokak'ta oturan vatandaşlar bugün itfaiyeyi arayıp iki bina arasındaki boşlukta yavru bir kedinin baş kısmından sıkıştığını ve çıkamadıklarını söyledi. Mahalle sakinleri ince çubuk ve baston yardımıyla yavru kediyi ekipler gelinceye kadar kadar kurtarmak istedi ancak bir sonuç alamadılar.
Olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler, yavru kedinin sıkıştığı yerin dar olduğunu, evin duvarının bir kısmının delinmesiyle kurtarılabileceğini söyledi. Bunun üzerine mahalle sakinler zemin kattaki boş olan dairenin sahibi Soner Saraçoğlu'nu çağırdı. Kısa süre sonra olay yerine gelen Saraçoğlu, evinin duvarının delinmesine izin verdi. Eve giren itfaiye ekipleri, oda duvarının en alt kısmından açtıkları delik yardımıyla yavru kediyi kurtardı. Yavru kedi, daha sonra bir odunlukta olan annesinin yanına bırakıldı. 

HÇ(MS/AK) (FOTOĞRAF)