ADANA'da geçimini yoğurt satarak sağlayan 83 yaşındaki Hüsniye İnce, 'yoğurt alacağım' diyerek kapısını çalan kimliği belirsiz bir kişinin saldırısına uğradı. Yaşlı kadının başını duvara çarpıp boğazını sıkan saldırgan, parmağındaki 2 altın yüzük ile cebindeki 50 lirasını gasp etti.
Olay, merkez Seyhan İlçesi Sarıyakup Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde meydana geldi. Geçimini yoğurt satarak sağlayan Hüsniye İnce, evinde yalnız olduğu sırada kapısı çalındı. İddiaya göre yaşlı kadına "Nine yoğurt alacağım" diye seslenen kişi, kapıyı açan kadın ile birlikte eve girdi. Hüsniye İnce arkasını döndüğünde ise itekleyerek başını duvara vurdu. Çarpmanın etkisi ile sersemleyip yere düşen Hüsniye İnce'nin boğazına sarılan saldırgan, parmaklarındaki 2 altın yüzüğü ve cebindeki 50 lirayı alarak kaçtı. Boğuşma sırasında Hüsniye İnce'nin sağ elinin parmakları da yaralandı.
Birkaç dakika yerde baygın kalan Hüsniye İnce, kendine geldikten sonra dışarı çıkıp, komşularından yardım istedi. Hüsniye İnce'yi sakinleştiren komşuları durumu polise bildirip kendisini hastaneye götürdü.
KİMLİĞİ BELİRLENDİ
Olay yerine çok sayıda polis ekibi ve ambulans geldi. Hüsniye ince "Kapıyı çalıp yoğurt istedi, ben de getirmek için odaya yöneldim. Arkamdan gelip, kapıyı kapattı. Kafamı duvara vurup, boğazımı sıktı. Yüzüklerimi ve paramı aldı" dedi.
Hüsniye İnce'nin verdiği bilgiler üzerine harekete geçen polis, ayakkabı imalathanesinde çalıştığını saptadığı gaspçıyı yakalamak için çalışma başlattı.