ŞİŞLİ'de 80 yaşındaki Safinaz Yıldırım'ın evine kapı göbeğini kırıp giren bıçaklı saldırgan, yaşlı kadının kolundaki bileziklerini ve parasını gasp etti. Olay dün 12:30 sıralarında Ergenekon Mahallesi, Çimen Sokak Birlik Apartmanı'nda meydana geldi. Kimliği belirlenemeyen bir kişi, yalnız yaşayan 80 yaşındaki Safinaz Yıldırım'ın oturduğu dairenin kapı göbeğini kırarak içeri girdi. Bu sırada uyuyan Yıldırım, gelen ses üzerine uyandığında eve giren kişiyle karşılaştı.
Bıçağıyla yaşlı kadını tehdit eden saldırgan, Yıldırım'ın kolundaki iki altın bileziği bıçak tehdidi ile aldı. Saldırgan, kadına evde para olup olmadığını sordu. Bıçağı yaşlı kadının boğazına dayayan saldırgan bin 250 TL'yi zorla alarak olay yerinden kaçtı. Korku içinde sokağa fırlayan yaşlı kadın, komşularından yardım istedi mahalle sakinleri durumu polis bildirdi.
Olayın ardından çok sayıda polis ekibi geldi. Olay yeri inceleme ekipleri de parmak izi ve delil çalışması yaptı. Yaşlı kadın polislere bilgi verdi. Apartman ve sokaktaki güvenlik kameralarından eşkali belirlenen saldırganı yakalamak için polis çalışma başlattı. BIÇAĞI YAŞLI KADININ BOĞAZINA DAYAMIŞ
Bıçaklı hırsızın annesinin kolundan iki bileziği aldığını ifade eden Selahattin Yıldırım “Annem evde uyurken kapıyı kırıp içeri girmişler, annem uyanınca bıçağı çekip boğazına dayamış kolundaki iki bileziği ve bin 250 TL parasını almış. Bıçakla annemi korkutmuş. Sesini çıkarma demiş ve kaçmış" dedi.
Mahalle sakini Cevat Gönay “Kadın uyuduğu sırada genç bir kişi kapıyı kırıp içeri girmiş bıçak çekip kolundaki bilezikleri almış kadına zarar vermemiş" dedi.
Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.