SARIYER'de bir otomobille yarıştığı öne sürülen sürücü, aracıyla kaldırıma çıkarak temizlik işçisine çarptı. Feci kazada 3 çocuk babası temizlik işçisi olay yerinde hayatını kaybetti. Kaza Maslak Büyükdere Caddesi'nde saat 09.30 sıralarında meydana geldi.
Sarıyer Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan 3 çocuk babası Rafet Öztürk (41), kaldırımdaki çöpleri ve kurumuş yaprakları topluyordu. Bu sırada Maslak yönüne ilerleyen Mehmet Tuna yönetimindeki araç kaldırıma çıkıp Öztürk'e çarptı. Talihsiz işçi olay yerinde hayatını kaybederken kontrolden çıkan araç yan yatarak durdu. Kazanın ardından olay yerine Öztürk'ün arkadaşları ve Sarıyer Belediyesi yetkilileri geldi. Polis ekipleri incelemelerde bulundu. Sürücünün bir araçla yarıştığını iddia eden Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber, “Ölen temizlik görevlisi. Ekmeğinin peşinde olan birisiydi. Yerleri süpürüyormuş. Allah rahmet eylesin" diye konuştu. "BİR CAN GİTTİ"
Arkadaşlarının ölmesi sebebiyle çok üzgün olduğunu belirten temizlik işçisi Halil Solar ise, “Bir can gitti. Ne kurtaracak bunu? Ölümler Sürekli oluyor. Adam yol vermiyor. Hava yağmurlu oluyor. Araçları, yine üstümüze sürüyorlar. Biz emekçiyiz. Yazık günah. Adamın çoluğu çocuğu vardı, değdi mi yani?" ifadelerini kullandı.
“Sürücü 5 dakika geç gitse ne olacaktı?" diyen temizlik görevlisi Solar, “Kim ödeyecek bunun hesabını? Can bu ya! Saygı diye bir şey kalmamış. Benim başıma da gelebilirdi" diye konuştu.
Olay sonrası sürücü gözaltına alınırken, polisin incelemesi sürüyor.