İSTANBUL Ümraniye'de, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı polis ekiplerine yapılan silahlı saldırıda yaralanan 3 polis memurunun kimlik bilgilerini açık yazan, İzmir'de yayın yapan bir haber portalı ve ekonomi gazetesinin genel yayın yönetmeni ile imtiyaz sahibine 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Geçen 25 Mart'ta, Ümraniye Topağacı Mahallesi Armağan Sokak'ta Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin şüpheli şahıslara yönelik operasyonu sırasında çıkan çatışmada 3 polis memuru hafif yaralanmış, 2 zanlı yaralı olarak yakalanmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, olayda yaralanan polis memurlarının kimliklerini açık yazan gazete, televizyon ve internet haber portallarına dava açılması için soruşturma başlattı. Soruşturma sonunda, İzmir'de yayın yapan bir haber portalının Genel Yayın Yönetmeni Ü.Y. ile internetten yayın yapan bir ekonomi gazetesinin imtiyaz sahibi ve aynı zamanda sorumlu müdürü olan Z.G. hakkında dava açılması için dosya İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.
İzmir Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Zafer Sercan Yetişer, İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği'nde ifadeleri alınan iki kişi hakkında 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 6/1. maddesinde belirtilen, 'Terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerinin hüviyetlerini açıklayanlar veya yayınlayanlar veya bu yolla kişileri hedef gösterenler 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır' maddesi uyarınca Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Ü.Y. ve Z.G.'nun önümüzdeki günlerde hakim önüne çıkacakları belirtildi.
Öte yandan, haberi yayınlayan 70 civarında internet sitesi, gazete, ajans ve televizyon kanallarına da dava açıldığı öğrenildi.