Alaattin ONUR/AKYAZI(Sakarya), ()- AKYAZI İlçesi'nde Şehit Yüzbaşı Halil İbrahim Sert Anadolu Lisesi önünde bir öğrenci, bir kişinin sopalı saldırısına uğradı. Başından yaralanan öğrenci hastaneye kaldırılıken saldırı anı okulun güvenlik kameraları ile kaydedildi.
Bugün saat 07.00 sıralarında Kayabaşı Mahallesi'ndeki Şehit Yüzbaşı Halil İbrahim Sert Anadolu Lisesi önüne, öğrenci olmadığı halde öğrenci servisiyle gelen 17 yaşındaki Onur Y., okul önünde bir süre bekledi. Başka bir öğrenci servisinden inen öğrenci 16 yaşındaki E.K.'yi el işareti yaparak yanına bu kişi, öğrencinin yanına  gelmesi üzerine okul duvarı kenarında sakladığı sopayı alarak ona saldırdı. Öğrenciye sopa ile vuran saldırgan okul görevlileri ve diğer öğrencilerinin müdahalesi üzerine kaçarak uzaklaşırken polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.
Saldırıyı yapan kişinin Kayabaşı Mahallesi'nde daha önce meydana gelen kavga olayı nedenle öğrenciye saldırdığı belirlendi. Saldırıda yaralanan öğrenci 112 acil sağlık ekiplerince olay yerinde ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Akyazı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Öğrenci velileri, öğrenci olmayan bir kişinin öğrenci sevisine alınmasına tepki gösterdi.

AO(MB/İD) (FOTOĞRAFYI)