KARS’ta sabaha karşı çıkan yangında evi ve eşyaları tamamen yanan 2 çocuk annesi Elvan Deniz, tutuşan eşyalardan çıkan sese uyanıp canını kurtardığını söyledi.
Merkez Su Kapı Mahallesi'nde oturan Elvan- Oktay Deniz çifti, dondurucu soğuklarda evsiz kaldı. Kars Belediyesi'nde temizlik görevlisi olarak çalışan 50 yaşındaki Okay Deniz, saat 02.00'de işe gitti. Yaklaşık bir saat sonra sobadan düşen kıvılcımla ev alevler içinde kaldı. Tutuşan eşyalardan çıkan sese uyanan 45 yaşındaki Elvan Deniz kendini güçlükle dışarı attı. Herkesin uykuda olduğu bir saatte komuşlarından yardım isteyen Elvan Deniz yanan evini gözyaşları ile izledi. Çevre sakinlerinin haber vermesi üzerine kısa sürede olay yerine gelen itfaiye yangına müdahale etti.
'BU KIŞ GÜNÜ NEREYE GİDERİZ?'
Ev ve eşyaları kül olan Elvan Deniz, "Bir oğlum askerde diğeri de gurbette. Eşim de asagari ücretle belediyenin temizlik işlerinde mevsimlik işçi olarak çalışıyor. Müstakil evimiz kül oldu. Kullanacak bir tek eşyam bile kalmadı. Başımızı sokacağımız bir yer yok. Bu kış günü nereye gideriz? Valilikten tek isteğim bir göz de olsa başımızı sokacak yer vermesi. Askerdeki oğluma aylardır para gönderemiyorum. Yangından kurtulduğuma sevinemiyorum" dedi.