MURADİYE(Van), () - VAN'ın Muradiye İlçesi'nde çıkan yangında iki besihane ve bir tandır evi tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangını, TIR sürücüleri fark edip haber verdi.
Muradiye İlçesi'ne 8 kilometre uzaklıkta bulunan Açıkyol Mahallesi Songül Aslan'a ait olan besihane ve tandır evinde gece saat 03.30 sıralarında bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yoldan geçen TIR şoförlerinin haber vermesi üzerine uykudan uyanan vatandaşlar, olayı itfaiyeye bildirdi. İtfaiye ekiplerinin uzun müdahalesi sonucu etrafta bulunan diğer binalara sıçramadan yangın söndürülürken, yangında iki besihane ve tandır evi tamamen kullanılamaz hale geldi.
TIR şoförlerinin haber vermesiyle büyük facianın önlendiğini belirten Hayrullah Aslan şunları söyledi:
"Biz uyandığımızda besihaneler ve tandır evi alevler içerisindeydi. Hemen itfaiyeye haber verdik. Ekiplere vatandaşlar da yardım etti ve yangın söndürüldü. Biz bu besihaneler ve hayvanlar için ipotek karşılığı bankadan kredi çekmiştik. Hayvanlar yaylada olduğu için yanmaktan kurtuldular. Ancak besihaneler ve tandır evi tamamen yandı. Şimdi havanlarımız da dışarıda kaldı. Ne yapacağımızı bilemiyoruz."

FOTOĞRAFLI