ÇORUM'da sobanın yanına kuruması için bırakılan çamaşırın üzerine kıvılcım sıçramasıyla başlayan yangında hayatını kaybeden anne, baba ve iki çocuğu, bugün gözyaşları arasında toprağa verildi.
Çorum'da önceki gece Bahçelievler Mahallesi Sülüklü 34'üncü Sokak'ta tek katlı evde meydana gelen olayda, kuruması için sobanın yanına bırakılan çamaşırların üzerine kıvılcım sıçramasıyla başlayan yangında inşaatlarda çalışan 33 yaşındaki Bilal Yılancı, 5 aylık hamile eşi 29 yaşındaki Songül Yılancı ile çocukları 8 yaşındaki Sıla ve 3 yaşındaki Özlem Yılancı, yanarak can verdi.
Otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından cenazeler dün akşam Ankara Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak Çorum'a getirildi. Bugün Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Çorum Valisi Sabri Başköy, İl Müftüsü Mehmet Aşık, siyasi parti temsilcileri, sivil toplumkuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Burada düzenlenen tören sırasında cenaze yakınlarının ağıtları yürekleri dağladı. Anneanne Zöhre Yılancı, "Kızım, torunlarım, damadım gitti. Allah'ım ben bu acıya nasıl dayanırım benim de canımı al" diyerek gözyaşları döktü. Güçlükle sakinleştirilmeye çalışıldı. Yanyana konulan tabutların önünde toplanan kalabalıktan alınan helalliğin ardından cenazeler öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra Çorum'un merkeze bağlı Esençay Köyü'nde toprağa verildi.