MUĞLA’nın Marmaris İlçesi Bayır Köyü’nün Çiftlik Kayalıözü Mahallesi’nde Şafak Yıldız’a (45) ait tek katlı evde elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangında, 105 teneke bal, 150 kovan, 200 kilo mumlu petek, 10 sandık beyaz petek ile birlikte 4 bidon zeytinyağı ve hayvanların yiyecekleri, eşyalar ve giyecekler yandı.
Arıcılıkla geçimini sağlayan ve dün saat 19.00’da eşi Sultan Yıldız ile birlikte akrabasına misafirliğe giden Şafak Yıldız iki saat sonra döndüğünde, evini alevler içinde gördü. Haber verilmesiyle, Marmaris ve Turunç itfaiyeleri ile Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait arazözler yangını söndürmek için harekete geçti. Ancak evin depo olarak kullanılan bölümünde balmumlu peteklerin bulunması alevleri daha da güçlendirdi. Yangın ancak 5.5 saatte söndürülebildi. Tek bir eşya bile kurtarılamazken Yıldız ailesi, sadece üstlerinndeki giysilerle kaldı.
HEM EVİ, HEM BİRİKİMİ YANDI
Üç kız çocuğu babası Şafak Yıldız, iki günden bu yana aşırı yağmur nedeniyle elektriklerin sık sık kesilip, yeniden geldiğini söyleyerek, yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceğini belirtti. Yıldız “Eve geldiğimizde acı sürpriz ile karşılaştık. Hiçbir şeyim kalmadı. Yeni yaptırdığım 150 kovan ile birlikte sadece bir kez kullandığım diğer kovanlarım da küle döndü. Her biri 28’er kiloluk 105 teneke bal, 20’şer kiloluk 4 bidon zeytinyağı, 10 sandık beyaz petek, sağılmamış çıtada duran mumlu bal ile seneye kullanacağım balı sağılmış siyah petekler yandı” dedi. Bankalara borcu olduğunu ve kızının evlililik hazırlıklarını sürdürdüğü belirtilen Şafak Yıldız, eşine ait 2 tam altın ve 2 bin lira nakit paranın da yangından kurtarılamadığını belirtti.
KÖYLÜLERDEN YARDIM ELİ
Bayır Köyü Muhtarı Mustafa Alper, yangın haberini alır almaz koşup geldiklerini belirterek “Köylüler olarak imece usulüyle elimizden geldiğince arkadaşlarımıza yardım edeceğiz” dedi. Öte yandan Marmaris Belediye Başkanı M.Ali Acar da aileye geçmiş olsun ziyaretine giderek yasaların elverdiği şekilde yardım edeceklerini söyledi.

MS (AÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)