MERSİN'in merkez Mezitli İlçesi'nde 10 katlı binanın 4'ncü katındaki evde, ilk belirlemelere göre elektrik kontağından yangın çıktı. Yangın nedeniyle üst katlarda mahsur kalan 20 kişi, itfaiye ekipleri tarafından merdivenle kurtarıldı.
Olay, sabah saatlerinde Fatih Mahallesi Yazgülü 2 Sitesi C Blok'ta bulunan Veysi Toprağ'a ait 7 no'lu dairede meydana geldi. Uykuda oldukları sırada oturma odasında çıkan yangında, yoğun duman üzerine uyanan aile fertleri, kendilerini güçlükle dışarı attı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi.
Yoğun duman nedeniyle üst katlarda mahsur kalan apartman sakinleri balkon ve pencerelere çıkarak bir süre korku ve panik içinde kurtarılmayı bekledi. Bu sırada binanın çevresinde toplanan kalabalık, olup bitenleri merakla izlerken, polis güvenlik şeridi çekerek kalabalığı uzaklaştırmaya çalıştı. İtfaiye ekipleri apartmanda mahsur kalanları balkonlardan alıp merdivenle indirdi.
İtfaiyenin müdahalesi sonucu söndürülen yangın nedeniyle korku ve panik yaşayanlar gözyaşları içinde yakınlarına sarıldı. Dumandan etkilenerek fenalaşan bazı kişilere de sağlık ekipleri ve vatandaşlar yardım etti.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.