BURSA’nın merkez Yıldırım İlçesi’nde, iki katlı evde çıkan yangında 40 yaşındaki Semra Akçil, 7 aylık bebeğini pencereden komşularına atarak kurtardı. Daha sonra kendisi de ikinci kattan atlayan Akçil'in bacağı kırıldı. Semra Akçil'in eşi Süleyman Akçil de alt katta bulunan 84 yaşındaki babası Mehmet Akçil'i alevler içinden çıkardı. Yüz ve vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan baba ile oğlu tedavi altına alındı
Yangın saat 13.00 sıralarında Merkez Yıldırım İlçesi Hacivat Mahallesi 153’üncü Sokak’ta meydana geldi. Bir fabrikada çalışan 48 yaşındaki Süleyman Akçil ve eşi Semra Akçil yemek yerken, iki katlı evin alt katında yalnız yaşayan baba Mehmet Akçil’in bulunduğu bölümde yangın çıktı. Bacadan çıktığı sanılan alevler tüm evi sardı. Üst kata dumanlar dolunca, aile nefes alamaz duruma geldi. Bu sırada Süleyman Akçil, alt kata inerek babasını kurtarmak istedi. Dumandan etkilenen Semra Akçil, 7 aylık kızı Ayşegül ile ikinci kat penceresine çıktı. Yardım isteyen Akçil olay yerine gelen komşuları Fikret Yoldaşlık’ın kucağına bebeğini bıraktı. Yaklaşık 5 metreden bırakılan bebek Fikret Yoldaşlık'ın kucağına düştü. Bebeğinin kurtulduğunu gören Semra Akçil, daha sonra da kendisi atladı. Semra Akçil'in sağ bacağı bacağı kırılırken, bebeği ise yaralanmadı. Bu sırada yoğun duman içersinde babasını bulan Süleyman Akçil, evin arka bahçesine açılan kapısından babası Mehmet Akçil’i dışarıya çıkarttı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürdü.
Sağlık ekipleri, yüz vücudunda yanıklar oluşan ve duruma ağır olan Süleyman Akçil ile eşi Semra Akçil'i Şevket Yılmaz Hastanesi’ne, baba Mehmet Akçil’i ise Muradiye Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Ailenini komşuları ise yangından pencereden atılarak kurtarılan Ayşegül bebeği evlerine götürdü. Yangında evde bulunan iki muhabbet kuşunun da dumandan zehirlenerek telef olduğu ortaya çıktı. Yangınla ilgili soruşturma sürdürülüyor.