İbrahim EMÜL/OSMANİYE, () - OSMANİYE'de bir evde çıkan yangında anne ile 2 çocuğu, son anda kurtarıldı. Evin yanıp kül olduğu yangında, dumandan etkilenen 6 kişi hastanede tedavi altına alındı.
Yangın, dün akşam saatlerinde Alibekirli Mahallesi'nde Harun Teke'nin kerpiç evinde çıktı. Bir fabrikada işçi olarak çalışan Harun Teke'nin işte olduğu sırada sobadan çıkan kıvılcımlar perde ve kanepeleri tutuşturdu. Yan tarafta oturan 79 yaşındaki Dede Teke, oğlunun evinden yükselen alevleri görünce yeğenleri 29 yaşındaki Hasan Teke ve 17 yaşındaki Ayşe Teke ile eve koştu. Kayınpeder, yeğenleriyle birlikte alevler arasında kalan gelini 22 yaşındaki Betül Teke ile torunları 3 yaşındaki İbrahim ve 1 yaşındaki Huzeyfe Teke'yi dışarıya çıkardı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, polis ve TEDAŞ ekipleri sevk edildiği. TEDAŞ görevlilerince evin elektriği kesilirken, itfaiye ekipleri kısa sürede yangını söndürdü. Yangın sırasında aşırı ısınan mutfak tüpü ise bir itfaiye eri tarafından dışarı çıkarıldı. Polis ise yangının çevredeki evlere sıçraması ihtimaline karşı evleri tahliye etti.
Yangında ev kullanılamaz hale gelirken, dumandan etkilenen Dede Teke, yeğenleri ile gelini ve torunlarına ilk önce ambulanslarda müdahale edildi, daha sonra götürüldükleri Osmaniye Devlet Hastanesi ile Özel Yeni Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
6 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İE(BK/AK) (FOTOĞRAFLI)