ANTALYA'da geçen yıl sevgilisi Çilem Hülya Berkil'i benzin dökerek yaktığı öne sürülen Abdurrahman G.'nin yargılanacağı duruşma öncesinde Antalya Kadın Dayanışma Derneği üyeleri, adliye binası önünde eylem düzenledi.
Geçen 22 Ağustos'ta sevgilisiyle tartışan 30 yaşındaki Çilem Hülya Berkil, yol ortasında yanarak can verdi. Berkil'i benzin dökerek yaktığı öne sürülen 37 yaşındaki Abdurrahman G., ilk duruşmada olayın tamamen kaza olduğunu, onu yakmak için değil kurtarmak için canını verebileceğini söyledi.
Olayla ilgili davanın ikinci duruşması, bugün 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Duruşma öncesinde adliye binası önünde toplanan Antalya Kadın Dayanışma Derneği üyesi kadınlar, 'Kadın cinayetlerine karşı isyanlardayız', 'Öldüren sevgi istemiyoruz' yazılı pankartlar açarken, 'Erkek adalet değil gerçek adalet' sloganı attı.
Dernek üyeleri yaptıkları açıklamada, “Çilem Hülya da öldürülen pek çok kadın gibi sevgilisi tarafından katledildi, hem de yakılarak. Ağustos sonunda gazeteler yazdı haberi. Antalya, kadın cinayetlerinde sicili kötü şehirlerden. İki gün önce uzaklaştırma cezası alan polis kocası tarafından bir kadın öldürüldü. Hülya'nın katil zanlısı ilk mahkemede kadının işini delil göstererek indirimden yararlanacağını umarak ifade vermeye çalıştı. Suçlular cezalandırılıncaya kadar davanın takipçisi olacağız" dedi.
Dernek üyeleri sloganların ardından duruşmaya katılmak üzere adliye binasına giriş yaptı.