YALOVA’da Uludere’de hayatını kaybedenler için BDP’nin düzenlediği protestoda, partililerle vatandaşlar arasında tartışma yaşandı. Göstericilerden biri kendilerine tepki gösterenlerin üzerine bıçakla yürüdü.
Uludere olaylarının ikinci yıldönümü nedeniyle BDP Yalova İl Başkanlığı tarafından bir etkinlik düzenlendi. Gazipaşa Caddesi’nde başlayan yürüyüş, Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde son buldu. Burada yaklaşık 200 kişinin bulunduğu etkinliğin devamında grup, basın açıklaması yaptı. Bu sırada bazı vatandaşlar, açıklama yapan gruba tepki gösterdi. Sonrasında ise vatandaşlar ile BDP’liler arasında arbede yaşandı. Bir gösterici, kendilerine tepki gösterenlerin üzerine bıçakla yürüdü. Polisin araya girmesiyle olaylar, büyümeden önlendi.
Olaylar yatıştıktan sonra bir grup, BDP’lilere tepki gösterdi. 'Yalova uyuma bayrağına sahip çık' sloganları atan gruba saldırmak isteyen BDP’liler, polis engeline takıldı. Ardından gruptakiler, Cumhuriyet Meydanı’ndan, Ülkü Ocakları’na kadar slogan atarak yürüdü. Polis, iki taraf arasında set oluşturarak, grupların karşılaşmaması için çaba gösterdi.