AFAD: HASAR VE CAN KAYBI YOK
Yalova’nın Termal İlçesi’nde gece saat 01.22’de meydana gelen Richter ölçeğine göre 4.0 büyüklüğündeki deprem ile ilgili İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından yapılan açıklamada herhangi bir hasar ve can kaybı olmadığı belirtildi.
AFAD’dan yapılan yazılı açıklamada, depremin 6.72 kilometre derinlikte meydana geldiği, 4.0 büyüklüğündeki depremin ardından büyüklüğü 0.9-2.6 arasında değişen 19 artçı deprem meydana geldiği belirtilerek, sarsıntının Yalova merkez ve ilçelerinde hissedildiği bildirildi.
DEPREM FIRTINASI
AFAD’ın hemen harekete geçtiği belirtilen açıklamada, “Deprem olduğu andan itibaren ilk bir saatlik plan uygulamaya konulmuş olup personelimiz müdürlükte toplanmış, bu süre zarfında bölgeyle haberleşme sağlanarak deprem hasar bilgileri alınmış ve Valilik makamı ve Başkanlık Kriz Merkezi’ne hasar, can ve mal kaybının olmadığı bildirilmiştir. Artçı olarak nitelendirdiğimiz deprem fırtınası devam ettiği sürece herhangi bir olumsuzluğa karşı ekiplerimiz hazır olarak bekletilmiştir. Bu süre zarfında Valiliğimiz ve Başkanlığımızla sürekli olarak iletişimde bulunulmuştur” denildi.

(FOTOĞRAFLI)