Eyüp KELEBEK/ ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de yalnız yaşayan 84 yaşındaki Meliha Yiğitoğlu, kendisine ait 5 katlı apartmanın ikinci katındaki evinde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından başına tuğla ile vurulup sol göğsünden bıçaklanarak öldürüldü. Bağırmaması için ağzına bez konulan Yiğitoğlu'nun cesedi ankesörlü telefonla polise yapılan ihbar sonununda bulundu. 
Olay, akşam saatlerinde Kırmızıtoprak Mahallesi Arslan sokak'taki 5 katlı apartmanın ikinci katında meydana geldi. 155 polis imdat hattını aynı sokaktaki telefon kulübesinden arayan kimliği belirsiz bir kişi 'Yalnız yaşayan yaşlı kadın evinde hareketsiz yatıyor. Başından da kan geliyor' ihbarında bulunuldu. İhbarı araştırmak üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polisler yakınlarına açtırdıkları evin oturma odasında Meliha Yiğitoğlu'nun kafasına tuğla ile vurulmuş, sol göğsünden bıçaklanmış ve bağırmaması için de ağzına bez konulmuş haldeki cesediyle karşılaştı. Olay Yeri İnceleme Şubesi ekipleri, ihbarın yapıldığı telefon kulübesinde parmak izi araştırması yaptı. Meliha Yiğitoğlu'nun cesedi otopsi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı.
Yakınları, Meliha Yiğitoğlu'nun kendisine ait 5 katlı apartmanın ikinci katında oturduğu, apartmanı kat karşılığında bir müteahhide verdiğini belirtti. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş şubesi ekipleri, Meliha Yiğitoğlu'nun katil zanlısını yakalamak için çalışma başlattı.

EK (EK/RT) (FOTOĞRAFLI)