Hakime TORUN / ANKARA () - BAŞBAKAN Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Kanal 24'te cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları ve gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Akdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'li bazı milletvekillerinin kurultay çağrılarına ilişkin yaptığı açıklamaları değerlendirmesi istenen Akdoğan değerlendirmesine gülerek başlayarak, "Kılıçdaroğlu'nun devam etmesinde fayda var tabi. Bu kadar başarısız olan bir kişinin partinin başında durması avantaj olarak da görülebilir. Bazen bize diyorlar "CHP'ye siz bir akıl verin" diye. Muhalefet çok zayıf diye. Hepsini idare edecek halimiz yok. Muhalefet bir çalkantı ve kriz yaşıyor. AK Parti içinde bir kriz varmış gibi göstermek doğru değil" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti'nin aldığı oy oranının Başbakan Erdoğan'ın başarısı olduğunu söyleyen Akdoğan, "Tayyip erdoğan büyük bir başarı sağlamıştır. Tayyip Erdoğan olduğu için oy oranı böyle olmuştur. Oy vermeyenlerin çoğu AK Parti seçmeniydi. Tayyip Erdoğan kazanır algısı vardı. Seçim, Erdoğan sevgisi ve karşıtlığı ile devam etti. Bu iki gurubu da Erdoğan motive etti" dedi.Akdoğan, "HDP'nin başarısı çözüm sürecinin başarısıdır" dedi.
"MUHALEFET BİR ÇALKANTI VE KRİZ YAŞIYOR"
İstişarelerin ayrışma ve çatışma olarak algılanmaması gerektiğini belirten Akdoğan, "AK Parti bu oyuna gelmez parti bütünlüğü bizim için her şeyin üstündedir. Muhalefet bir çalkantı ve kriz yaşıyor. AK Parti içinde bir kriz varmış gibi göstermek doğru değil" açıklamasında bulundu.

"CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN ARASINDAKİ UYUM ÖNEMLİDİR"
Erdoğan sonrası partinin geleceğini değerlendiren Akdoğan, "Cumhurbaşkanı ve başbakan arasındaki uyum önemlidir. Bu misyona göre seçilecek kişinin arkasında durmak önemli. Bu misyonun arkasında durmak durumundayız. Gelecek olan kişi için yetersiz veya küçümseyici tavırlar yanlış olur. Bu davaya ihanet olur. Seçilecek kişi bu takım çalışmasını yürütecek kişi olur" diye konuştu.

"BİZ BİR MİSYONUN ARKASINDA DURUYORUZ"
Akdoğan, "Biz bir misyonun arkasında duruyoruz. Tayyip Erdoğan'ın yanında ve arkasındayız. Yeni Türkiye'nin arkasındayız. Başbakanımız çok büyük bir istişare yürütüyor" dedi.

"27 AĞUSTOSU SABIRLA BEKLEMEK LAZIM"
Akdoğan, "Kongrede başbakan aday gösterilecek. 27'sini sabırla beklemek lazım. Birkaç isim olmayacak. İstişareler sonrasında hangi isim çıkarsa biz bütün olarak destek veririz" dedi.

"BU FİTNE ÇABALAR DAHA ÖNCEDEN DE DENENDİ"
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün partiye dönme kararı ve sonrasındaki AK Parti kongresini değerlendirmesi istenen Akdoğan, "Bu fitne çabalar daha önceden de denendi. Bu çabalar nafile. Bu denize maya çalmak gibi bir şey. Bir köyde iki muhtar olmaz. Başbakan ile genel başkan ayrı olamaz. Biz bu davanın neferi olarak bu misyonun arkasında durur, kim olursa olsun dimdik destekçisi oluruz. Kişisel bir kariyer planlaması için bu işin içinde değiliz" ifadelerini kullandı.

"BAZEN BİZE DİYORLAR "CHP'YE SİZ BİR AKIL VERİN" DİYE"
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'li bazı milletvekillerinin kurultay çağrılarına ilişkin yaptığı açıklamaları değerlendirmesi istenen Akdoğan değerlendirmesine gülerek başlayarak, "Kılıçdaroğlu'nun devam etmesinde fayda var tabi. Bu kadar başarısız olana bir kişinin partinin başında durması avantaj olarak da görülebilir. Bu kişilerin söyleyecek sözleri varsa bugüne kadar niye sustular. Yeter ki sonucu alalım. Şeytan ile işbirliği yaparız yaklaşımı. Bazen bize diyorlar "CHP'ye siz bir akıl verin" diye. Muhalefet çok zayıf diye. Hepsini idare edecek halimiz yok. CHP'nin kendi iç işidir. Ama hemen muhalif bir ses çıktığında kapıya koyarım, salondan atın yaklaşımı bu nasıl bir demokratlık? Başbakanımızın bugüne kadar hiç böyle bir yaklaşımı oldu. Bu hastalıklı bir yaklaşımdır. Kazananı tebrik edemeyen bir yaklaşım" diye konuştu.

(HT)