Tolga YANIK/KONYA,( )- KONYA'da eşi camideyken gaspçı saldırısına uğradığını iddia eden yaşındaki 43 yaşındaki Gülseren Ata hakkında 'yalan beyanda bulunmak' suçlamasıyla işlem başlatıldı.
Olay, dün saat 22.30 sıralarında merkez Karatay İlçesi Hacıvesiyzade Mahallesi Şeyh Ulema Yahşi Caddesi'ndeki tek katlı evde meydana geldi. İddiaya göre eşi 83 yaşındaki Mustafa Ata yatsı namazı için camiye gidince polisi arayan Gülseren Ata, polisi arayarak bıçaklı gaspçıların saldırısına uğradığını söyledi. Eve gelen polislere gözyaşları içinde yaşadığını söylediği olayı anlatan Gülseren Ata, ''Eşimi camiye uğurladıktan sonra, avlunun kapısının gürültülü bir şekilde açıldığını duydum. Pencereden baktığımda kapı önünde, tanımadığım, şapkalı ve gözlüklü biri bıçakla cama vurarak beni öldürmekle tehdit edip, kapıyı açmamı istedi. Ben de kapıyı açtım. Boğazıma bıçak dayadı. Sonra evdeki bin lirayı alıp kaçtı'' dedi.
Gülseren Ata, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürürken, polis de ilk ifadesi doğrultusunda verilen eşkal üzerine çevrede araştırma başlattı.
''EŞİMDEN KORKTUM''
Gülseren Ata, polis merkezindeki ifadesinde ise boğazına bıçak dayanıp zorla gasp olmadığını söyledi. Ata, ifadesinde, ''Epilepsi hastasıyım. Eşimi yatsı namazına uğurladım. Mutfağa sigara almaya giderken düşüp bayılmışım. Bir süre sonra kendime geldiğimde ev dağınık, cüzdanda boş bir şekilde kapının önündeydi. Ne yapacağımı bilemedim. Komşumdan yardım isteyip, başına geleni anlattım. Sonra olay yerine gelen polislere bıçak zoruyla gasp edildiğimi söyledim. Eşimden korktum. Kimsenin bana inanmayacağını düşündüğüm için böyle bir yalana başvurdum'' dedi.
Bunun üzerine polisin Gülseren Ata hakkında yalan beyan bulunmaktan işlem başlattı.

TY(İA/AAA) (FOTOĞRAFLI)