AYDIN Emniyeti'nde görevli polis memuru H.H.S. (45) ile konuya aracılık eden arkadaşı N.D., iddiaya göre, hakkında suçlama varmış gibi davrandıkları bir kişiden istedikleri rüşveti alırken suç üstü yakalandı. H.H.S., aldığı paraları tuvalete atarken, 2 şüpheli çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.
Olay, dün Meşrutiyet Mahallesi'nde meydana geldi. Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru H.H.S. (45) ile rüşvete aracılık ettiği belirlenen arkadaşı N.D., iddiaya göre ismi açıklanmayan bir kişinin hakkında suçlama bulunduğunu söyleyerek konuyu çözmek için 3 bin 500 Lira istedi. Parayı vermeyi kabul eden vatandaş durumu, polise bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen ekipler tarafından seri numaraları alınmış olan 3 bin 500 Lira N.D.'ye verildi. Fiziki takibe geçen ekipler, N.D.'nin polis memuru H.H.S.'nin evine giderek parayı teslim ettiğini belirledi. N.D., evden ayrıldığı sırada, H.H.S. ise yapılan baskında yakalanarak gözaltına alındı.
KANALİZASYONU TIKADI
Operasyon sırasında karşısında ekipleri gören H.H.S.'nin paniğe kapılarak kendisini tuvalete kilitleyip, rüşvet olarak getirilen parayı tuvalete attığı ortaya çıktı. Paranın tıkadığı kanalizasyon, belediye ekipleri tarafından açıldı. 3 bin 400 Liraya el konulurken, aracılık yaptığı iddia edilen N.D.'nin 100 Lira komisyon aldığı ortaya çıktı. Emniyette suçlamaları kabul etmeyen H.H.S. ile arkadaşı N.D., sevk edildiği mahmemece tutuklandı.