ANTALYA'da, kasap Halis Çalçınar'ı pompalı tüfekle ateş ederek öldüren Özkan Ay'a engel olmak isterken kurşunlara hedef olup ağır yaralanan köfteci Ahmet Altuntaş da sabaha karşı yaşamını yitirdi. Altuntaş'ın, işyerinden aldığı kıymanın yağlı olması nedeniyle, değiştirmek için tekrar kasap dükkanına gittiği belirlendi.
Olay dün saat 17.00 sıralarında Güneş Mahallesi, Osman Yüksel Serdengeçti Caddesi'nde meydana geldi. Sürekli tartıştığı eşi 22 yaşındaki Nazlı Ay'ın üçüncü kez evi terk etmesine sinirlenen 28 yaşındaki Özkan Ay, kayınpederi 48 yaşındaki Halis Çayçınar'ın işlettiği kasap dükkanına gitti. Kayınpederiyle tartışan Ay, yanına aldığı pompalı tüfekle Halis Çalçınar'a ateş etti. Bu sırada dükkanda bulunan ve Ay'a engel olmaya çalışan köfteci 57 yaşındaki Ahmet Altuntaş da kurşunların hedefi oldu. Kayınbirader Emrah Çalçınar ise kendisini tezgahın arkasına atarak canını kurtardı.
EŞİNİ VURMAK İÇİN BALDIZININ EVİNE GİTTİ
Daha sonra pompalı tüfeği olay yerinde bırakarak otomobiline binen ve eşinin de bulunduğu baldızının Konuksever Mahallesi'ndeki evine giden Özkan Ay, yanındaki tabancayla dairenin camına bir el ateş etti. Kardeşi Emrah'tan gelen telefon üzerine kendilerini evin banyosuna kilitleyen Nazlı Ay ile kardeşleri Özgür ve Özlem Çalçınar, telefonla polisten yardım istedi. Binaya girerek dairenin çelik kapısına ateş eden Özkan Ay başarısız oldu. Özkan Ay, yakalanacağı düşüncesiyle geldiği otomobili bırakıp başka bir araçla Gazipaşa İlçesi'ndeki kardeşinin evine doğru yola çıktı.
KARDEŞİ İKNA ETTİ, TESLİM OLDU
Halis Çalçınar'ın cesedi Adli Tıp Kurumu morguna götürülürken, polis Özkan Ay'ı yakalamak için çalışma başlattı. Gazipaşa İlçesi'nde kardeşiyle görüşen Özkan Ay, polisi arayarak teslim olacağını belirtti. Kardeşi O. Ay'ın ikna ettiği Özkan Ay, saat 21.00 sıralarında D- 400 karayolunda bekleyen polis ekibine teslim oldu.
YAĞLI KIYMAYI DEĞİŞTİRECEKMİŞ
Ağır yaralı halde hastaneye götürülen köfteci Ahmet Altuntaş da sabaha karşı yaşamını yitirdi. Altuntaş'ın olaydan önce Çalçınar'ın işyerinden aldığı kıymanın yağlı olması nedeniyle tekrar kasap dükkanına gittiği, Çalçınar'a ateş eden Özkan Ay'a engel olmak isterken vurulduğu belirlendi.
Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde sorguya alınan Özkan Ay, ifadesinin ardından sağlık kontrolüne götürüldü. Özkan Ay öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi.