ŞANLIURFA'nın Viranşehir İlçesi'nde, kimliği belirsiz kişiler tarafından bir eve yapılan tabancalı saldırıda ağır yaralanan 58 yaşındaki Sultan Karacan, tedaviye alındığı hastanede yaşamını yitirdi.
Olay, dün gece saatlerinde Hürriyet Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, kimliği belirsiz kişiler, bilinmeyen nedenle Sultan Karacan ile 44 yaşındaki kardeşi Mehmet Karacan'ın evine tabancayla ateş açtı. Açılan ateşte yaralanan Karacan kardeşler, silah seslerini duyan yakınlarının çağırdığı ambulansla Viranşehir Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan Sultan Karacan, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Mehmet Karacan ise hayati tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle Şanlıurfa Mehmet Akif Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Tedavisi süren Karacan'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.
Polis, saldırganların yakalanması için çalışma başlattı. Sultan Karacan'ın cenazesi ise otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

MM (HK/CK)