İZMİR’in Ödemiş İlçesi’nde TOKİ tarafından yaptırılan devlet hastanesi inşaatındaki bir taşeron şirkette çalışan ve iki aydır ücretlerini alamadıklarını 20 metre yüksekliğindeki kule vincin tepesinde çıkan 3 işçinin eylemi sürüyor. 33 saati aşkın bir süredir vincin tepesinde olan 3 işçi, paralarını alana kadar inmemekte kararlı olduklarını söyledi.
Süleyman Demirel Mahallesi’nde TOKİ tarafından yaptırılan üç blok ve 6 katlı devlet hastanesinin yapımı ihalesini Ankara merkezli Kart İnşaat Şirketi aldı. Şirket, işi taşeron Semtaş Şirketi’ne verdi. 10 ay önce yer teslimi yapılarak çalışmalara başlanan inşaatta taşeron firma Semtaş’a bağlı olarak çalışan 30 işçi iki aydır ücretlerini amlamadıklarını belirterek, dün saat 07.00 sıralarında şantiyede eyleme başladı. İşçilerden C.Y. (30), S.E. (28) ve Ü.G. (25), tepkilerini dile getirmek için 20 metre yüksekliğindeki vinç kulenin tepesine çıktı. İşverenden toplam 200 bin lira alacakları olduğunu öğrenilen işçilerden vinç tepesindeki 3’ü, polisin tüm çabalarına rağmen indirilemedi. Yemek, tuvalet gibi tüm ihtiyaçlarını vincin tepesinde gideren üç işçi, gece 1 dereceyi bulan soğuk havaya rağmen eylemlerine son vermedi. Geceyi vincin 1.20 metre boy ve 1 metre enindeki kabininde geçiren biri bekar üç işçi, bugün de eylemleri sürürdü. Sabah saatlerinde üç işçi vince Türk bayrağı asıp, paralarını alana kadar inmeyeceklerini belirtti.
İşçilerden Erkan Erol, “Emeklerimizin karşılığını almaktan başka bir amacımız yok. Paralarımızı aldıktan sonra başka iş bulup, başımızın çaresine bakacağız. Patronların bugün geleceği duyumunu aldık, bekliyoruz. Maaşlarımızı almadan asla buradan ayrılmayız” dedi.