Mustafa İNSAN/MERSİN, ()-MERSİN 'de bir banka şubesinde veznedarın üzerine atlayarak soygun girişiminde bulunan 33 yaşındaki Duran Alp Çakmak, güvenlik görevlisi tarafından etkisiz hale getirildi.
Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan bir bankanın Kiremithane Şubesi'ne dün öğleden sonra müşteri gibi giren Duran Alp Çakmak, bir süre banka güvenlik görevlisinin hareketlerini takip ettikten sonra karşısında bulunan veznedar Zeynep Temiz'in üzerine atlayarak kasadaki paraları almaya çalıştı. Bu sırada durumu fark eden güvenlik görevlisi Mustafa Şahin, soyguncunun üzerine atlayıp kısa bir arbededen sonra etkisiz hale getirdi. Polise teslim edilen ve üzerinden bıçak çıkan Çakmak, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Macit Özcan Spor Kompleksi'nde bir taşeron firmada temizlikçi olarak çalışırken, bir süre önce işten atıldığı belirlenen evli 3 çocuk babası Duran Alp Çakmak'ın çocuklarının birinin rahatsızlığı nedeniyle piyasaya yüklü miktarda borçlandığını bu nedenle soygun yapmaya karar verdiğini söylediği öğrenildi. Çakmak, ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Mİ(AŞ/BK/AK) (FOTOĞRAF)