Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da öğrenci velilerini dolandırdığı öne sürülen servis şoförü 50 yaşındaki Fikri Avcı, 1 ay içinde ikinci kez gözaltına alındı.
Merkez Çukurova İlçesi'nde özel bir dershanede kayıt yapılan bölümde çalışan Fikri Avcı, sınavlar bittikten sonra öğrenci kayıtları sona erince işten çıkartıldı. Fikri Avcı, dershaneden ayrılırken öğrenci kayıt listelerini de yanında götürdü. Telefonla aradığı velilere kendisini rehber öğretmen olarak tanıtan Fikri Avcı, "Çocuğunuzun staj göreceği okula- gidiş gelişini sağlamak için servis ayarladık. Bunun ücretini peşin alıyoruz" diyerek para istedi. Dolandırıcılık ve tehdit suçlarından poliste kaydı bulunan Fikri Avcı, 3 öğrenci velisinden 800'er lira aldı. Velilerin dolandırıldığını fark etmesi üzerine 7 Temmuz'da gözaltına alınan Avcı, "Dershane işime son vermişti. Parasız kaldım, ben de bu yola başvurdum" diyerek suçunu itiraf etti. Avcı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Aynı dershanenin velilerinin şikayeti üzerine tekrar gözaltına alınan Avcı, sorguya alındı. Avcı'nın üniversiteye yerleştirilen 8 öğrenci velisinden 'Servis parası' adı altında 300'er TL aldığı belirlendi. Avcı, ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.

FOTOĞRAFLI