SAADET Partisi Van İl Başkanlığı seçim minibüsüne bugün taşlı saldırıldı. Eminpaşa Mahallesi'nde taşlı saldırıya uğrayan minibüsün camları kırılırken, sürücü aracı olay yerinden güçlükle uzaklaştırabildi.
Van Büyükşehir Belediye Başkan adıyı Fetullah Erbaş'ın propoganda amaclı kullandığı ve mahalleleri gezen SP'nin minibüsü, bugün 11.00 sıralarında bir grubun taşlı saldırısına uğradı. Minibüsün camları kırılırken, içinde bulunan sürücü ve bazı görevliler de tartaklandı. Sürücü minibüsle olay yerinden hızla uzaklaşıp, kent merkezine gelirken, parti binası önünde basın açıklaması yapılarak saldırı kınandı. Parti adına hazırlanan basın metnini okuyan SP Van İl Başkanlığı basın sözcüsü Necip Yavuzer, propaganda amaçlı giydirilen parti otobüs ve minibüslerinin defalarca belli gruplar tarafından saldırıya uğramasına rağmen her zaman sağduyu ile hareket ettiklerini söyledi.
Yavuzer, "Ama son olarak bugün saat 11.00 sıralarında seçim minibüsümüz Eminpaşa Mahallesinde Saadetin yükselişini çekemeyen belli bir grup tarafından kasten saldırıya uğramış, aracımızın camları kırılmış, şoför ve parti mensuplarımız tartaklanmıştır. saldırıyı yapan gruplar şunu çok iyi bilsin ki partimiz bu saldırıyı önleyecek, bu saldırının önlemini alacak güç ve kudrettedir. Bu olaylar sabrımızın taşmasını zorlamaktadır. Bu saldırının Van'ı ve Van insanımızı sevmeyen karanlık emelleri olan belli gruplar tarafından tertiplendiğini kabul ediyor ve bu saldırıların kimler tarafından ve nasıl yapıldığına bakmaksızın şiddetle kınıyoruz" dedi.

OA(FE/AAA)(FOTOĞRAFLI)