Gülay ÖZEK/VAN, () - AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar'ın evine bombalı saldırı düzenledikleri şüphesiyle gözaltına alınan 3 kişiden 2'si tutuklandı.
Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından kentteki olaylarla ilgili soruşturmada güvenlik kameraları kayıtlarını inceleyerek şüphelilere ulaştı. Gülaçar'ın evine bombalı saldırı dahil sokak olaylarına karıştıkları şüphesiyle R.B., M.D., ve M.E.İ. iki gün önce polis tarafından gözaltına alındı. Bu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda el yapımı patlayıcı ve havai fişek bulundu.
2 KİŞİ TUTUKLANDI
Emniyette sorguları yapılan şüpheliler savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Bunlardan R.B. ve M.D., 'terör örgütü üyesi olmak', 'patlayıcı madde bulundurmak' ve 'iş yerleri ile ikametlere yönelik el yapımı patlayıcıyla saldırıda bulunmak' suçlarından tutuklanırken, M.E.İ. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Tutuklanan 2 kişinin geçen 23 Ocak'ta Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar'ın eski evine el yapımı bombayla saldırı düzenleyen kişiler olduğu öne sürüldü. Şüphelilerin ayrıca kentteki çeşitli sokak olaylarına karıştığı, polis panzeri ve bir marketin yakılması olayına da katıldıkları belirtildi.
Ak Parti'nin Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar'ın eski evine yapılan saldırı ölen ve yaralanan olmamış ancak evde hasar olmuştu.